1η ημέρα Αθήνα – Κάιρο:

Πτήση για το Kάιρο ή Αλ Καχίρα, την πόλη των 1000 μιναρέδων & πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Άφιξη, έλεγχος διαβατηρίων, συνάντηση με τον αντιπρόσωπο του γραφείου μας, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια & διανυκτέρευση. Προαιρετική νυχτερινή κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον Νείλο, για μία πρώτη γνωριμία. Με φόντο την φωταγωγημένη πόλη απολαύστε το δείπνο σας, διασκεδάστε με το εντυπωσιακό ζωντανό σόου (40€).

2η ημέρα Χριστιανικό & Ισλαμικό Κάιρο – Μουσείο – Πυραμίδες – Σφίγγα – Ελ Καλίλι:

Ολοήμερη ξενάγηση, θα δούμε  το Αιγυπτιακό Μουσείο που συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων της υφηλίου. Εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα από τα πλουσιότερα μουσεία από πλευράς εκθεμάτων καθώς φιλοξενεί μερικά από τα σπουδαιότερα ευρήματα της φαραωνικής Αιγύπτου & μια σειρά ανεκτίμητων θησαυρών Αιγύπτιων βασιλιάδων. Χτίστηκε το 1900. Τον ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου ο οποίος χρονολογείται από τον 12ο αιώνα μ.Χ και παραμένει ένας από τους πλέον ιστορικούς τόπους προσκυνήματος, τις επιβλητικές Πυραμίδες, ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, το κολοσσιαίο άγαλμα της Σφίγγας με σώμα λιονταριού & το πρόσωπο του Φαραώ Χεφρίνου, ΓΕΥΜΑ. Επίσκεψη στο εργαστήριο Παπύρων όπου μαθαίνουμε τον τρόπο κατασκευής τους και το μεγάλο τζαμί στην είσοδο του πολύβουου, γεμάτο χρώματα παζαριού Χαλ Ελ Καλίλι, γνωστό για τα αμέτρητα είδη λαϊκής τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

3η ημέρα Κάιρο – Αλεξάνδρεια – Κάιρο:

Ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε & έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος. Απέχει από το Κάιρο 242χλμ. Η διαδρομή εκπλήσσει βλέποντας την μετατροπή της ερήμου σε γόνιμες περιοχές με απέραντες εκτάσεις από ελαιώνες, κηπευτικά που ποτίζονται από νερά του Νείλου, αλλά και υπόγεια. Θα δούμε το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, το κάστρο που χτίστηκε από τα ερείπια του Φάρου της Αλεξάνδρειας, το Ελληνικό Πατριαρχείο, την Ελληνική παροικία, το Σπίτι που έζησε & έγραψε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Καβάφης, την περίφημη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας μοναδικό σύγχρονο αρχιτεκτονικό επίτευγμα, τους πανέμορφους Κήπους της Μοντάζα που περιβάλλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Βασιλιά της Αιγύπτου Φαρούκ. ΓΕΥΜΑ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο, διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα Κάιρο ελεύθερη:

Πρωινό, μέρα ελεύθερη για βόλτα στο κέντρο ή στον Πύργο ύψους 187 μέτρων με πανοραμική θέα του Καϊρου… Προαιρετική εκδρομή ΜΕΜΦΙΔΑ – ΣΑΚΚΑΡΑ, επίσκεψη στην αρχαία πρωτεύουσα της Αιγύπτου Μέμφιδα, όπου θα θαυμάσουμε τον κολοσσό του Ραμσή ΙΙ.

Συνεχίζουμε με την νεκρόπολη της Σακκάρα, 42 χλμ από το κέντρο του Καΐρου. Η νεκρόπολη της Σακκάρα είναι γνωστή για την πρώτη πυραμίδα που χτίστηκε στην Αίγυπτο, γνωστή ως κλιμακωτή πυραμίδα, η οποία σχεδιάστηκε & χτίστηκε από τον ιδιοφυή αρχιτέκτονα Ιμχοτέπ για τον βασιλιά Ζόσερ. Επίσκεψη σε σχολή κατασκευής χαλιών, όπου θα μάθουμε πως κατασκευάζονται μεταξωτά – μάλλινα χαλιά. ΓΕΥΜΑ. (70 €).Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα Κάιρο – Αθήνα: 

Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο του Καίρου & πτήση για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

 

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ:

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ = 400 €   |   ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ = 500 €ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ   

*Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κάιρο – Αθήνα.                                                                   
*Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν στην Αίγυπτο.                                                                    
*Τέσσερις διαν/σεις στο Κάιρο σε ξενοδοχείο 5*με μπουφέ πρωινό.
*Δύο γεύματα σε επιλεγμένα εστιατόρια
*Επίσημο Ελληνόφωνο ξεναγό &  τοπικό συνοδό του εκεί γραφείου
*Εισιτήρια Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων
*Ταξιδιωτική Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης Tour Operator
*Η εκδρομή αναχωρεί καθημερινά με ελάχιστο αριθμό 04 ατόμων,  έως 30/09/19*
**οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εορτών**

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

*Φόρους αεροδρομίων 180€
*Βίζα εισόδου στην Αίγυπτο 25 €
*Φιλοδωρήματα 20€ & προαιρετικά


CHECKINCRETA TRAVEL AGENCY

  • ΑΔΕΛΙΑΝΟΣ ΚΑΜΠΟΣ, ΠΑΝΟΡΜΟ : (+30)  6973405463 – υπεύθυνος προγράμματος κος Βιτωράκης Μιχαήλ.                                                                 
  • E – MAIL : info@checkincreta.com   URL : www.checkincreta.com

Ημέρες εκδρομής:

MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySundayΩΡΕΣ:

This service is currently not available for online booking.

Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορίες: ,