ESPA Banner

Ταξίδια αλληλόδρασης με τον “ντοκιμαντερίστα” Βιτωράκη Μιχάλη

+

2014:

20 χρόνια μετά απο την γενοκτονία στη Ρουάντα και στο Μπουρούντι (με πάνω από 1.000.000 νεκρούς), ταξίδεψα και κατέγραψα με την κινηματογραφική μου κάμερα την αλήθεια, το παρελθόν, το παρόν και την ελπίδα του μέλλοντος. Έκτοτε, κατάλαβα τον σπουδαίο ρόλο που έχει στην ζωή μας η εκπαίδευση και η παιδεία. Η διαμόρφωση του χαρακτήρα με την οποία να δίνεται το δικάιωμα στον κάθε άνθρωπο να ζήσει με τις επιλογές του, να κρίνει και να επιλέγει. Ας κοιτάξουμε στα μάτια τα παιδιά, τα παιδιά όλου του κόσμου και με υπομονή ας χτίσουμε κάτι όμορφο, ελπιδοφόρο με γνώμονα την αγάπη και την αλληλεγγύη.

 

2019:

Ουγκάντα.. ένα ταξίδι ζωής, ένα ταξίδι που μου έδωσε να καταλάβω τι σημαίνει ο αληθινός πλούτος στην καθημερινότητα μας. Όχι, δεν θέλω να γίνω σκλάβος της υπαρξης μου, σκλάβος στην υπερκατανάλωση και της δουλείας… Θέλω να μπορώ να χαμογελώ αληθινά, να δίνω συναισθήματα και να βοηθάω τον συνάνθρωπό μου με την καρδιά και την ψυχή μου. Θέλω να ζω έντονα, με πάθος, να γνωρίσω τον κόσμο, να διδαχθώ από τις δυσκολίες της ζωής και όλοι μαζί να βρίσκουμε λύσεις… για μια ομορφότερη καθημερινότητα. Ναι, θέλω να σας δείξω την αλήθεια μέσα από τα ντοκιμαντέρ μου, ναι, θέλω να σας μεταδώσω μηνύματα με βάση τις δικές μου αξίες ΑΛΛΑ θέλω να σας δώσω την ευκαιρία να εξερευνήσετε τις δικές σας επιθυμίες, να δώσετε και να εισπράξετε συναισθήματα που σας έχουν λείψει ή να κάνετε πράξη τις αξίες που πρεσβέυετε…

Ας ενωθούμε όλοι μαζί και ας ταξιδέψουμε, ας δημιουργήσουμε, ας εξερευνήσουμε και στο τέλος ας γεμίσουμε την ψυχή μας… για εμάς, για τα παιδιά μας, για τον συνάνθρωπό μας !!

ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΛΛΗΛΟΔΡΑΣΗΣ – ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΛΗΘΙΝΑ – ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΓΑΠΗΣ 

Σύντομα… !!



Ο Βιτωράκης Μιχαήλ ασχολείται τα τελευταία χρόνια με την παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα τα ανθρώπινα δικαώματα και οι προβολές αυτών γίνονται σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Όλες οι παραγωγές είναι αυτοχρηματοδοτούμενες χωρίς την παραμικρή ανάμειξη οποιουδήποτε χορηγού. Επίσης είναι συνιδιοκτήτης του γραφείου γενικού τουρισμού “checkincreta” όπου για την διοργάνωση οποιουδήποτε ταξιδιού καλύπτονται όλες οι από το νόμο προυποθέσεις.