ESPA Banner

Το ταξίδι συνεχίζεται… Πάρτε και εσείς μέρος στις εκδρομές μας!

+

Το ταξιδιωτικό γραφείο checkincreta συνεχίζει τις εκδρομές του και σας καλεί να πάρετε κι εσείς μέρος σε αυτές και να γνωρίσετε την «άλλη πλευρά της Κρήτης», τη φύση, την παράδοση, τον πολιτισμό, και τη φιλοξενία των ανθρώπων της.

Αναλυτικότερα, επισκεφθήκαμε την ιστορική Ιερά Μονή Αρκαδίου, η οποία έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο χάρη στην έντονη συμμετοχή της στους απελευθερωτικούς αγώνες του νησιού, με αποκορύφωμα το Νοέμβριο του 1866 που τα τουρκικά στρατεύματα πολιόρκησαν στενά τη Μονή μέσα στην οποία ήταν κλεισμένα 700 γυναικόπαιδα και 260 Κρήτες πολεμιστές, μετά την άρνηση του Ηγούμενου να παραδοθεί. Αμέσως μετά, περιηγηθήκαμε στο νέο Μουσείο της Ελεύθερνας, το πρώτο μουσείο αρχαιολογικού χώρου στην Κρήτη. Στην Ελεύθερνα, κηρυγμένο τοπίο αρχαιολογικού και φυσικού κάλλους με αρχαιολογικές ζώνες, δεν είναι μόνο τα ευρήματα που προκάλεσαν το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, αλλά και το περιβάλλον που συνυπάρχει με την πολιτιστική κληρονομιά. Φεύγοντας γεμάτοι γνώση από την Ελεύθερνα, κατευθυνθήκαμε προς το χωριό Μαργαρίτες, που αποτελεί το σπουδαιότερο αγγειοπλαστικό κέντρο της Δυτικής Κρήτης, και επισκεφθήκαμε το εργαστήριο κεραμικής της οικογένειας Καυγαλάκη, το «Τσικαλαριό», που λειτουργεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Εδώ, σ’ ένα παραδοσιακό χώρο 2.000 τ.μ., η οικογένεια συνεχίζει την τέχνη των παππούδων και συνδυάζοντας τα τέσσερα στοιχεία της φύσης -χώμα, νερό, αέρα και φωτιά-, δημιουργεί παραδοσιακά πιθάρια και χειροποίητα παραδοσιακά και μοντέρνα κεραμικά υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

Η μεγάλη έκπληξη, όμως, ήρθε λίγο πριν το τέλος της εκδρομής, καθώς επιστρέψαμε στην Ελεύθερνα, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος είχε διοργανώσει «Τα Ρακοκάζανα της Ελεύθερνας» και είδαμε από κοντά τη διαδικασία της απόσταξης των στράφυλων (τα στράφυλα είναι τα υπολείμματα των σταφυλιών μετά το πάτημα για την παραγωγή του κρασιού) για την παραγωγή ρακής (τσικουδιάς).

Πάρτε μία γεύση από τις φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθεί και πάρτε και εσείς μέρος στις εκδρομές μας!

Η Κρήτη είναι ένας επίγειος παράδεισος και σας περιμένει να την ανακαλύψετε, όποια περίοδο του χρόνου και να διαλέξετε!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδρομές μας και πώς μπορείτε να πάρετε μέρος σε αυτές, επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail στο info@checkincreta.com, ή πάρτε μας τηλέφωνο στο (0030) 2831056672 !

Σας περιμένουμε!